Nastan helg igen!

Waco 6.02 pm

Nu ar veckan av prov over, sa skont! Idag hade jag mitt sista prov for den har veckan, ett speech test. Det var svin svart for jag fattade knappt sjalva fragorna, men det ska nog ga bra. De andra testen gick bra iallafall, tror jag fick A pa bade religionen (woohoo) och reading. Underbart! Maste skryta lite for att peppa mig sjalv haha

Ikvall ska jag, Layla och Brianna fira att det ar over och spela lite biljard pa ett stalle "inne i stan". Det ska bli trevligt!

Igar hade vi var sista kvaldag innan var andra tavling, det gick ganska bra sa jag far spela som 3 spelare tror jag. (samma som forsta tavlingen) Vi aker pa sondag och kommer hem pa tisdag. Tavlingen ar i Oklahoma sa det ska bli roligt att se nagot annat an Texas, inte for att jag tror att det skiljer sa mycket men lite nya upplevelser kan man ju alltid hoppas pa :)

Lite hemlangtan idag. Eller denna veckan rattare sagt. Men det gar anda ganska bra tycker jag, att Jossan ar har hjalper mycket! Tiden gar sa fort dock! Det ar redan oktober snart, vilket praktiskt taget ar december ;)

Nu ska jag nog ta en liten powernap for jag sov for lite inatt. Sen ska jag se till att spoa amerikanarna pa biljard!

Mamma och pappa,
det ar stunder som nu man uppskattar er annu mer! Puss pa er och tack for att ni inte ar amerikanska foraldrar!

Kram
Ida

3 prov och en uppsats

Waco 10.25 am

Okej, den har veckan blir ganska stressig. Idag har jag ett prov i min reading klass, imon har jag en upsats och ett religions prov, onsdag ar det ett communications prov som galler. Lite mycket att gora, speciellt nar man spelar golf till 8-9 pa kvallarna, men om alla andra klarar det, sa ska banne mig jag ocksa gora det!

Nu har jag beklagat mig lite sa nu kanns det battre ocksa haha

Jaha, vad star pa schemat idag? Om en liten stund ska jag ringa till telefon bolaget och be om ett nummer till min nya telefon som jag kopte i lordags. Ingen mobiltelefon utan en som vi kan ha i huset sa dom som ringer kan lamna roliga meddelanden och sa.. *hint, hint*
Det blir billigare att ringa hem fran den och till Jossan ocksa, sa det blir nog bra!

Sen ar det kval som galler, ute pa Lake Waco. Hoppas den inte ar lika torr idag. Jag hade tankt att spela bra, for har jag lagst score idag sa slipper jag kvala mer till nasta tavling. Det skulle vara ratt skont.

Sen ikvall blir det lite mat och mer tid framfor bockerna. Ska be Courtney hjalpa mig med uppsatsen, sa hon kan kolla igenom grammatik och stavning. Sen vantar en harlig sang med nytvattade lakan, det finns nog ingeet battre an att lagga sig i en sang med nya lakan, hur skont som helst!

Nej, nu maste jag ringa till telefon bolaget igen. Forra gangen jag ringde fick jag prata med en telefonsvarare, det var ganska spannande.. Hoppas pa battre lycka denna gangen!

  Vackert minne :)

Ha det bra! Saknar er darhemma kan jag lova!

Kramar Ida

Study Hall at Lilac Lane

Waco 10.28 pm

I tidags fyllde Layla 21! Det var val ganska kul, hon tyckte nog det var annu mer spanande for man maste namnligen vara 21 for att konsumera alkohol har... Men iallafall, Coach kopte pizza och en stor ameikansk tarta med jordens alla farger pa till oss efter traningen. Och ja, till och med Brocoli at lite. Det var faktiskt ganska gott med lite onyttigheter, men min mage fick nog en smarre chock.

Nu har vi kommit hem fran study hall i biblioteket och har vart eget lilla study hall vid koksbordet. Det blir lite roligare om man pluggar tillsammans har vi kommit pa. Just nu pluggar jag ju ioforsig inte men iallafall.
 
Study Hall pa Lilac road

Sa vad har hant har annars? Inte mycket faktiskt. Vi tranar, pluggar, skamtar och har riktigt roligt emellanat. Jag trivs bra har, inget tvivel om saken! Men det ar ju inte hemma. Man kan ju inte ga ut pa baksidan och se pappa sta vid grillen direkt.. Det hade varit underbart! Vi har faktiskt en liten tradgard har sa rent teoretiskt skulle det ju fungera =)

Har fortfarande inte vagat fraga Coach om jag kan missa forsta dagen i skolan an for att fa stanna hemma en dag langre.. Det skulle vara ratt skont. Sa lange jag skoter mig borde det ju ga ganska bra. Det later ju ganska fanigt nar det "bara galler en dag" men jag kan lova att en dag hemma nu, betyder en hel del.

Det kanns fortfarande som om jag ska aka hem snart, som om jag bara var har pa semester.  Jag undrar nar det ska sjunka in. Formodligen inte forran jag aker tillbaka efter jul. Jag har ju alltid varit lite trog haha

Sitter och kampar med min religions klass. Historier i biblen har val aldrig varrit min starka sida, trots att jag tog hand om den religiosa delen av familjen. Nar alla i klassen sitter och fyller i lararens bibel historier om brinnande buskar och Noaks ark sitter Ida och drommer sig bort. Det ar valdigt latt hant maste jg saga, men jag forsoker gora mitt basta for att halla tankarna inom USA.

Nu ska jag ta ochga och lagga mig tror jag. Dels har de blivit lite sent de senaste kvallarna och dels kan jag plugga mer imon pa morgonen for jag har lite sovmorgon. Imon eftermiddag ar det spel pa en bana i Grandbury som galler. Det ar dar v tredje tavling ska vara. Coach ville att vi skulle fa en extra runda dar sa vi spelar extra bra. Later ju relativ logiskt tycker jag.

Det ar kul att bloggen uppskattas och jag hoppas ni tyckte om bilderna pa sommarens ogonblick och pa mitt hem har. Sluta inte med kommentarerna, dom ar guld varda!

Skot om er!
Ida

Har kommer en til bild pa mina rumskompisar, Layla ar den morka och Amanda ar den ljusa.


En brakdel av sommarens hojdpunkter

Anna, Ida & Josefin


Kvallsmat utanfor stugan


Margarita festival!


Andrei chillar..


Marina & Ida i sommar varmen


Sista kvallen pa Oland


Puss pa farden


Uteservering pa Oland


Let's go!


Ida pa konsert

Antligen bilder pa huset!

Vart vardagsrum

Det har ar vart vardagsrum. Dorren man ser rakt fram ar mitt och Laylas badrum. Om man tar till vanster dar sa kommer man till mitt rum.


Vart kok

Det har ar vart kok. Helt okej for tre college studenter :) Om man tar till hoger vid kylskapet sa kommer man till tvattmaskinen och sen ut till garaget.


Min lilla garderob.. :)

Det har ar min Lilla garderob hehe Det ar nog mitt favoritrum i det har huset. Pa bilden ar det lite stokigt dock.


Annan del av mitt rum


Det har ar en del av mitt rum med garderobsdorrarna stangda. Pa byran ar min nya favoritbok, tack Tina och Bengan!


Mitt rum

Det har ar (tro det eller ej) min sang och andra delen av rummet. Bockerna ligger pa golvet for jag har inte skaffat ett skrivbord an.
 

Thank God it's friday!

Waco 12.47 pm

Idag ar det fredag och det ar ju alltid harligt! Har precis kommit hem fran skolan och har atit en liten luch. Idag blev det en liten macka fran cafeterian, valdigt god maste jag saga! Nu sitter jag i Amandas rum och lanar hennes dator medan hon stadar sitt badrum.
Vi hade var forsta tavling i mandags, vilket var en valdigt interessant upplevelse! Den var i North Texas (ca. 2 timmar harifran) och vi spelade 36 hal forsta dagen och 18 andra. Det var meningen vi skulle aka golf bil forsta dagen eftersom vi skulle hinna med tva varv . Det var ganska stora avstand mellan tee och green sa det behovdes. Men efter tre ask- och blixt avbrott forsta dagen var vi tvugna att aka golf bil andra dagen med for att hinna med! Och ni som kanner mig, vet sakert att jag inte klagade =) Det var lite annorlunda att tavla har. FOr det forsta behover man inte oroa sig for nagonting. Det borjade redan nar vi akte fran huset pa sondagen. Jag skulle hjalpa till och packa in bilen, men det fick jag inte for Coach;

"Ida.. There are caddies and there are players. You are a player and I am a caddie. I do not want you to get hurt before a tournament. Take youre pillow and get in the car."

Jaha, tankte jag. Da ar det val bara att lyda. Det fick han saga till mig hela resan for jag hade lite svart att fatta det. Vi fick inte ens bara var bag upp till hotell rummen. Lite ovan lyx!
Ute pa banan hade han full koll pa vad vi behovde. Om jag ville h bananer sa hade han det, ville jag ha vatten var det bara att saga till, kex, power bars eller powerade. Vad som helst, bara att saga till! Det tyckte jag om =) SKot ganska bra anda. 71-79-78. Eller ja, forsta varvet iallfall. Hehe

Nu kan jag inte skriva mer for Amanda och Layla behover gora ett test online..

Men jag ska skriva snart igen, det lovar jag!

Ha det sa bra och skot om er!

Ida

Adress, lagfoto och uppdatering..

Waco 7.48 am

Ibland blir tom jag forvanad over hur amerikanskt allting ar. Igar var det fotodags med laget och herrlaget. Forst tog vi induvidellla bilder, dar alla la pa sitt lite overdrivna smile for kameran, ganska roligt att titta pa maste jag saga. Sedan var det dags for lagfotot och innan allas har lag perfekt kunde man ju nastan aka hem och vanda. Det var ju lite vind som gjorde att harstran kom ivagen och "vi kunde ju absolut inte ta det kortet!" 
Alla var tvungna att le sa stort det bara gick och sen skulle alla kolla sig sjalva i solglasogon, telfondisplay eller nagot sant som liknade en spegel. Haha Det var nastan komiskt. Ibland ar det skont att bara tanka: Ok, nu kan jag inte bli snyggare och jag kommer inte fa ett spratt om jag inte blir som jag hade tankt.

Just nu sitter jag i biblioteket och filosoferar lite innan min datorklass borjar. Det ara ganska kallt idag, nastan sa man behover en troja. (Formodligen inte under 25 grader, men nar man har borjat vanja sig vid 40 sa kan det bli lite kyligt.)
Jag har nu varit har i mer an tre veckor och det kanns redan som tiden bara flyger ivag, vilket ar skont. Jag har inte haft nagon akut aggressiv hamlangtan an som inte gar att bota med ett telefonsamtal hem. Sa an sa lange kanns det som om allt ska ga vagen!
Ikvall ar det Study Hall som galler. Da samlas alla (atleter tror jag) i biblioteket och pluggar tillsammans. Det ar ratt bra for jag behover nog fa lite gjort. Och for att Coach ska vara saker pa att vi hinner ata innan sa ska vi ga ut och ata med honom. Det ar inte sa att han ar orolig for att jag inte ater (haha) men nagra andra i laget ater typ ingenting pa hela dagen och sen klagar dom pa att dom ar trotta och inte orkar nagonting. Det ar inte det att dom bantar utan dom glommer helt enkelt av att ata (nagot annat an Dr Pepper och pommes da..) :)
Nej, nu far jag nog sluta innan jag kommer forsent till min klass. Hoppas allt ar bra dar hemma och att rullar pa om det ska. Nu har vi fatt var brevnyckel sa om det ar nagon som vill skicka ett litet nagot till

Ida S.
Lilac Ln 10233 B
Waco, Texas 76708
USA

sa ar ni mer an valkomna att gora det! Ha det sa bra sa kommer nog en uppdatering snart igen!
Kram Ida

Min nya favorit text: (sjalvklart en countrylat)
"If you going thru hell, keep on going!
Don't slow down, if you are afraid don't show it!
You might get out before the devil even knows you're there!"

Dolda talanger

Waco 12.13 pm

Har hade jag planerat att uppdatera lite bilder pa mitt hus, mitt rum och mina lagkompisar. Men da kommer ju Ida pa att hon har glomt sin sladd till kameran som gor att man kan lagga in bilder.. Ibland blir man ju forvanad over sina talanger. Men for att se det positivt tog jag ju iallafall med laddaren :)
Bilderna kommer lite langre fram, november december sadar.. Blir det bra?

Nu ar det traning som galler! Ska bara vanta pa att Amanda ska komma hem.

Ha det bra!
Ida

Citat ur min nya favoritbok:

"Fy sa tjock jag ar.
Men snygg!"

Bengan, this is for you!

På måndag är det Labor day. Det betyder att vi är lediga från skolan och har en tre-dagars helg! yaay! Jag har dock ingen aning om vad labor day betyder och varför man är ledig, men det kommer nog fram såsmåningom.
Så, vad är nytt på västfronten? Tja, jag har precis tittat på en Bridget Jones film med Jossan, Anna och Meredith (jättetrevlig tjej som är Jossans lag) Bridget Jones är hilarious! Om man är lite nere någon gång ska man ta en titt på dom filmerna för då är läget inte lika illa längre. Självklart kan man kolla lite på dom för att skratta lite åt den "tragic spinstern" hehe
Idag har det inte hänt så mycket. Jag skrubbade vårt badrum så det skiner om det, Tänk dig det mamma! Har ett bra medel som jag tror du kommer tycka om :)
Sen tvättade jag lite och planerade den närmsta framtiden. Måste jobba lite i förväg för nästa vecka ska vi iväg på tävling. North Texas. Ska bli ganska spännande men lite nervöst, men jag ska spela bra!

Jag pratade med Tina och Bengan idag! Det är alltid lika roligt när man får samtal hemifrån. Väldigt uppskattat!

Nu ska jag nog gå och lägga mig snart. Mina ögon börjar bli lite trötta.
Imorgon blir det att ta fram engelska och datorboken, tråkigt men det måste göras. Sen blir det nog en sväng till Wal-mart, just lööv it!

Sist men inte minst; stort grattis till Alain och Elin. Hoppas bröllopet blev precis som ni ville ha det! Väldigt ledsen för att jag missade det, men det ska bli så roligt att se korten!

Sköt om er där hemma! Saknar er!

Ida