Uppdatering från staterna!

Okej, nu har det hänt en del och jag har varit lite slarvig på att uppdatera.. Vi kan börja med Jossans graduation i lördags. Det var en väldigt lyckad dag och Jossan var så snygg i sin hatt och kappa. Hon och de andra 700 studenterna som graduerades tog emot sitt diplom i basketarenan. Det var lite långtråkigt emellanåt men jag och Millan fjantade lite så det gick bra... Det är tur man är lättroad :) 
Efter det åkte vi till Johnny Carinos och firade lite. Mammas kusin Sonja och hennes man Bert från Houston var med så det var roligt att träffa dom igen. Väldigt mysigt ställe med god mat så det var lyckat.
För att fira lite till gick vi till The Ranch på kvällen. Det var det stället vi var på och dansade linedance och two-step med alla cowboysen. Det var jätteroligt! Att gå ut och dansa är egentligen underskattat! Här är lite bilder från dagen. Den första är i basketarenan när Jossan tar emot sitt diplom. Den andra är på mig och Millan när vi har lite tråkigt. Den tredje är på Jossan och hennes lagkompis Meredith. Den fjärde är på systrarna Svenningsson och den sista är på mig och Jossan på The Ranch.


       


I måndags åkte vi till Houston för att hälsa på Sonja och Bert. De är helt underbara människor och när man är i deras hus känner man att man har semester. Jag älskar att vara där för det känns som man inte har några bekymmer i hela världen, lovely! Så efter att ha laddat batterierna, julhandlat, ätit god mat och pratat massa så åkte vi tillbaka till Waco i onsdags.

Igår hade jag och mamma en heldag idag ihop, det var så mysigt! De andra skulle ut till golfbanan men det tyckte inte vi lät så spännande så vi åkte på en lite shoppingtur istället. Några julklappar blev köpta och vi lärde oss hitta lite bättre i Waco också, vilket är väldigt bra! haha

Idag har vi varit i RoundRock på ett outlet mall och inhandlat de sista julklapparna. Några fynd blev det allt och vi hade en väldigt trevlig dag. Inte helt fel att gå och shoppa i strålande sol två dagar innan julafton. Jag bara gick och njöt :)

Imorgon blir det lite inslagning av paket och förmodligen lite planering av julmaten. Vi ska försöka göra en så svensk julmiddag som möjligt, men vi får se hur det går.. Om det går åt skogen så har vi ju alltid Inga-Lenas julbord när vi kommer hem, underbart!

Just nu sitter jag, Hanna och Pontus hemma och tittar på Oceans Eleven. Brad Pitt är nästan oförskämt snygg, som min mormor brukar säga! Nu blir det spännande i filmen så nu ska jag koncentrera lite på den. Om jag inte hinner uppdatera mer innan julafton, så ha en riktigt God Jul!

Sköt om er!
Många kramar
Ida


Let's Go Rangers, Let's Go!!

Hemma 9.13 am

Igår var vi på hockey i Dallas. Dallas Stars spelade mot NY Rangers så det var riktigt roligt att se. Jag, Hanna, Pontus och Pappa hade en liten roadtrip och jag och Hanna sjöng för full hals på vägen upp. Före matchen gick vi till en mexikansk restaurang och åt och jag har nog aldrig varit så mätt! Inte ens på julafton haha Jag och Hanna såg ut som om vi var gravida på vägen hem, och det kändes nästan så med hehe

Nu sitter vi vid frukostbordet och Millan har precis varit ute och gått. Jag missade ju promenaden idag igen så det får bli lite skärpning på det :) Idag ska vi spela lite golf och hela syskonskaran ska få spela ihop! (jag undrar när det hände senast..) Det ska bli roligt! Och sen ikväll ska vi försöka få lite julstämmning så vi ska bege oss till en kyrka där dom ska ha Lucia! Så mysigt!

Imorgon är det dags för Jossans graduation! Då kommer vår mammas kusin från Houston, hennes man och deras barn och barnbarn. Sist jag såg dom var 2004 så det ska bli kul att få träffa dom igen!

Nej, nu måste jag nog göra mig iordning. Frågan är hur kallt det är idag. Hmm, det kan tom bli långärmat och långbent... Jobbigt den 15 december :)

Ha det så bra och sköt om er!
Ida

The Holiday

Hemma 12.41 am

Nu har jag, Jossan, Millan och Pontus precis kommit hem från bion. Vi såg min nya favoritfilm, The Holiday. Den var outstanding och hur bra som helst! Alla var nästan som lyriska när vi kom ut från salongen och jag tror tom Pontus hade en liten tår i ögat hehe I vilket fall kan jag rekommendera den.. eller rättare sagt: det är nästan ett måste att se den! :)

Nu har jag ju varit lite dålig på att uppdatera senaste dagarna och jag måste säga att det faktiskt har hänt en del. Till att börja med har jag fått jullov och Jossan hade sin sista final i lördags. Hon har nu gått från student till golfproffs på heltid, kul kul! Så i lördags hade vi en heldag med shopping och god mat för att fira detta. (Visserligen på souper salad men vad gör man inte när man umgås med Emelie Svenningsson.. haha Hon blir förmodligen en grönsak i sitt nästa liv) Dagen var iallafall toppen och vi hade väldigt trevligt! Alla köpte varsin outfit till Jossans graduation med, vi kommer att vara så snygga!

Nu har Pontus kommit hit med, väldigt trevligt! Han hade ju ändå vägarna förbi Mexico så då tänkte vi att han kunde stanna förbi Waco lite, och det ska bli mysigt att ha med honom i jul. Ganska säker på att Hanna känner så med.. :)

Idag har vi städat ur Jossans lägenhet och det gjorde vi väldigt bra tycker jag. Det var lite skabbigt ett tag men det är alltid lika skönt när man är klar. Det kändes lite konstigt att se den lägenheten helt tom, men samtidigt var det rätt skönt för den börjar bli ganska gammal nu. Efter vi hade gjort det så lagade vi en god middag här hemma hos mig och efter det blev det bio. Måste prata lite mer om den tror jag för den var verkligen bra! Den handlade om två tjejer som båda ville komma ifrån sitt liv över jul-veckorna. En bodde i Los Angeles och en bodde i England. De byter hus och båda tjejerna hittar stora fördelar med deras nya hem. Man kan tro att den är tråkig och förutsägbar men det är den inte, det var det som var så skönt och så bra med den. Ni som känner mig vet ju att jag är lite svag för romantiska komedier och det här ett utmärkt exempel på en sån. Jag är ju inte heller så svår för att visa käsnlor när jag kollar på en film så jag kan ju erkänna att det kom en tår eller två.. haha I'm such a girl! :) Se den om ni får chansen!

Imorgon kommer mamma, pappa och Hanna och det ska bli så underbart! Även fast det har gått väldigt fort så har jag saknat dom så otroligt mycket. Med tanke på att jag bara har varit ifrån mina föräldrar ett par veckor innan så var detta lite nytt för mig. Ganska jobbigt vissa stunder, men dock väldigt nyttigt andra. Nu vet jag till exmpel varför mamma inte tycker om när jag inte plockar iordning efter mig. (Jag stör mig alltid på att Layla har sina saker överallt) Eller att man inte kan ropa på pappa så fort det är något som inte verkar att gå som det ska. Då får man ta tag i det själv och hoppas på det bästa. (I värsta fall ringa Coach, men det har inte behövt hända än så länge...) Hur som helst har jag verkligen lärt mig en del och det ska bli så roligt att få visa upp mitt hus, min skola och allt det andra som har varit mitt hem de senaste månaderna. Jag kan knappt vänta tills jag får krama om dom på flygplatsen, det ska bli så skönt!

Men innan jag får göra det, måste jag sova lite.. Och med min nya favoritfilm på hjärnan och Ändy och Douglas bredvid mig i sängen har jag inga tvivel på att det kommer att gå hur bra som helst!

Sov så gott! Många kramar
Ida

Two rules! 1. Don't kick. 2. Relax

Hemma 11.03 pm

Nu måste jag berätta om min upplevelse hos kiropraktorn. Jag har ju haft lite problem med ryggen i lite mer än en vecka nu så Coach tog mig till en kiropraktor. Det var väldigt intressant måste jag säga och jag har inte ont i ryggen längre. Wohoo! Okej, först när vi kom dit så började han att kolla på mina höfter och då såg han att dom var vridna. Inte så mycket men tillräckligt för att det skulle göra ont sa han. Sen så fick jag lägga mig ner och då tryckte han på insidan av låren och det gjorde svinont! Han sa att nu förstod han lite varför jag hade ont i ryggen och jag fattade ingenting. Sen tryckte han i armhålan och i sidan av magen och det gjorde lika ont där. Just då var det lite jobbigt för jag är ju ganska kittlig så han fattade nog inte varför jag låg där och log när det gjorde ont, men iallafall. Efter ett tag förklarade han att han höll på att lösa upp musklerna så att blodet kan cirkulera bättre och för att jag skulle bli mer avslappnad. Det hjälpte verkligen, jag kände pulsen ändå ut i fingertopparna och i tårna och det ända han hade gjort var ju att bara trycka på vissa punkter.. väldigt intressant!
Sen var det dags att rätta till höften och "flytta ner den en bit". Det gjorde inte så ont och var mest skönt. Efter det tog han mitt smalben och låste det mellan sina ben, tog tag i mitt knä och drog hela benet mot sig. (Det kanske låter lite konstigt men syftet var att ta ner den sidan av höften till sin rätta plats) Innan han drog till så sa han två regler som jag var tvungen att följa. Det första var att jag inte fick sparka (då skulle han förmodligen får ganska ont med tanke på vart jag hade mitt ben..) och det andra var att slappna av, innan jag hann svara så drog han till i benet så hela höften knäcktes! Lite otäckt men och jag kundalafall hålla mig från att sparka.
När väl höften var på plats igen så skulle han bara kolla till ryggen lite med sa han. Det var så äckligt för han tog tag under armarna på mig och ryckte till så det kändes som jag blev 20 cm längre. Sen kom det värsta, han tog tag med hela sin arm runt min nacke och tryckte den åt motsatt håll. Jag blev livrädd för jag trodde jag skulle kollapsa av det ljudet i nacken! Hur äckligt som helst! Men när han väl var färdig så kändes det ganska bra. Han visste nog exakt vad han gjorde men för mig kändes det som han skulle ta sönder mig haha
Han sa att jag skulle slå bollen längre med nu eftersom han fixade någonting med höften, fattade inte riktigt vad det var men jag bara log och såg glad ut :) Några extra meter kan ju aldrig vara fel tänkte jag..

Så nu har jag suttit med min ny justerade kropp och pluggat i ett x antal timmar. Jag börjar se ljuset på det nu för nu känns det som om jag verkligen lär mig något. Är det någon som har frågor om historien bakom Nya Testamentet så är det bara att fråga :) Eller vad Babylonierna gjorde mot judarna kanske också kan vara intressant?... NOT! (haha det var tillägnat Millan från vår egen favorit Borat - Great Success!)

Nej, nu får jag sluta fjanta. Måste ju lära mig lite till om datorer tills imon med. Är ett nytt spännande avsnitt av julkalendern imorgon också. Hur ska det gå med mumien?  Jag är som klistrad framför datorn varje morgon med gröten i högsta hugg! Underbart :)

Ha det så bra och sov gott!
Många kramar
Ida

Julstämning i Texas

Hemma 11.38 am

Nu har jag unnat mig en liten paus i pluggandet och tänkte berätta om mitt försök till att få lite julstämmning här borta. Igår kväll var jag ute och surfade lite och då hittade jag julkalendern på Svt hemsida! Hur bra är inte det tänkte jag och tittade genast på första avsnittet. I morse blev det andra  avsnittet med frukost framför datorn. Tog kanel på gröten i försök att få den lite som tomtegröt :) Det var faktiskt ganska mysigt och än så länge så tycker jag om julkalendern. Jag kommer nog aldrig bli för gammal för att kolla på julkalendern, hoppas dom inte får för sig att sluta med den traditionen.

Nog om mina julstämmnings försök.. Igår var vi över hos killarna och hade en lite avslutningsfest för Martin (killen från Danmark) Han kommer ju inte tillbaka nästa termin så detta är hans sista helg här. Det var helt okej, jag har fortfarande inte riktigt försått hur amerikanarna kan festa utan att dansa till Linda Bengtzing eller andra schlagers, men enligt dom fungerar öl och countrymusik lika bra.. Jag är inte lika övertygad.. :)

 Brianna & Layne  Braxton & Layla  Amanda, Braianna & Layla

 Brianna & jag           Amanda & Martin



Jaha, idag händer det nog inte så mycket är jag rädd. Mest lite tvätt, städning och pluggning. Låter som om jag inte gör något annat haha Riktigt så illa är det inte. Sen ikväll ska nog jag laga mat med Millan och Jossan så det ska bli mysigt. Om jag känner oss rätt blir det nog ett eller annat Sex & the City avsnitt med. Det kan vara en av de bästa serierna som har gjorts! Lite grotesk vissa scener men eftersom Samantha är en trysexual så får man räkna med sånt... haha

Nej, nu blir det tillbaka till verkligheten och nu får jag ta att läsa lite. Har förresten en ny favoritlåt: Mariah Carey med All I want for Christmas is you. Man blir på så bra humör av den och lite julstämmning är ju aldrig fel!

Ha det så bra!
Många kramar
Ida

ps. Vi är inne i december, jag är excited!