April, 23 2008

Idag måste vara min lyckodag!! Det har varit helt underbart!

Det började bra med att jag såg en klarblå himmel genom takfönstret det första jag gjorde på morgonen. Sen fick hade vi en väldigt spännande föreläsning om lungorna och jag tror tom att jag har fått (fler) nya vänner i klassen. Det är alltid spännande att lära känna nytt folk! Sen fick jag reda på att jag klarade tentan på cellen och rörelseapparaten. Yay!
Efter var det bara så underbart väder så man kan ju inte vara annat än lycklig ända ut i fingertopparna! Plus att jag kanske ska åka på en sol-semester i september.. Sweet!!

Nu har jag precis tittat på barnmorskorna också och jag förstår inte hur duktiga dom är! Det är så kul att se hur de jobbar och hur de kan vara så himla proffesionella. Jag bara längtar tills jag får börja plugga till det!

Nej, nu ska jag läsa lite innan denna härliga dag tar slut. Ibland är det bara så härligt att vara student, bo i Borås och heta Ida Leijon :)

 
Sköt om er!

April, 15 2008

Jag var helt enkelt tvungen att byta design på min blogg. Jag är inte så kunnig inom design på datorer, men det behövdes mer färg för nu är det ju vår! Japp, jag vågar säga det för idag kände jag lukten av gräs och vårluft! Tog en lång promenad innan och jag var flera gånger tvungen att ta ur lurarna ur öronen och bara lyssna på fåglarna. Finns det något vackrare ljud?

Imorgon är det dags för att åka och hälsa på Marina i Göteborg! Det ska bli riktigt roligt för jag har ju inte sett hur hon har det än. En mysig dag i Götet med en vän är ju inte helt fel.. särskilt inte om vi ska gå till ett väldigt smaskigt glass-café! :)

Till helgen bär det av till skåne på träningsläger med Isaberg. Det blir nog en hel del som ska med verkar det som och det är ju alltid roligt! Hoppas bara vi får tur med vädret så man slipper frysa i år igen! haha

Nu är det snart dags för Dr. House och en kopp te i soffan. Undrar hur det går för honom, han kan ju inte sitta i fängelse.. då försvinner ju lite vitsen med programmet.. Ja, mina problem är inte större än så just nu. Ibland är liksom livet inte så svårt! :)

Något jag har stört mig på idag är två TV-serier (Desperate Housewives och Grey's anatomi) och AIK "supporters". Såg på nyheterna idag att dom har förstört ännu en match. Jag blir så förbannad rent ut sagt! Hur tror dom att det skulle se ut om alla höll på AIK?? Vad kul sporten hade varit då.. not! Ha, så himla korkade!
Och sen TV-serierna.. Finns det något annat på TV nu för tiden? och varför är alla så himla fast i det träsket? De är ju inte ens bra! (Oj, vad jag kommer att få många emot mig...) 
Jaja, jag sitter ju och följer House så jag kanske inte skulle säga något haha

Nej, nu måste jag fokusera! Det är ju spännande!

Sköt om er!
Ida

ps. Tinna & Bengan, ni är alltid välkomnma till Borås och hälsa på! Hoppas allt är bra med er hemma!


April, 10 2008

Nu orkar jag snart inte sitta på rumpan mer! Vi har tenta imorgon och som vanligt blir det lite väl mycket pluggande sista kvällen.. Jag förstår inte hur det alltid lyckas bli så. Planering nästa? :)

Nu är det iallfall snart dags för sängen.. Jag har försökt att dra ut på det och hålla mig vaken länge (men jag lyckas inte så bra) Men hur lätt är det när man är nyduschad, sitter i favoritpyjamasen (ja, jag har en sådan) och har nya lakan som väntar i sängen? Det finns ju inget bättre att krypa ner i!

Imorgon väntar alltså en tenta om cellen, skelett och muskler. Som tur är det inte allt om dessa tre men det svåra är att dra gränsen för vad som är för lite och för mycket att kunna. Visst är det alltid bra att kunna lite extra, men just till denna tentan var det klurigt. Två föreläsningar är inte mycket att bygga läsningen på kan jag lova och det blir inte lättare när hans anteckningar är lika förvirrande som.. ja, jag vet inte vad.
Men jag ska inte klaga, det är väldigt intressant och det är ju det här som jag är här för. Man lär sig att anpassa sig till nya lärare ganska snabbt.. som tur är :)

Nu har jag inte tid att skriva längre.. Ju mer tid här, ju mindre tid i mina nytvättade lakan! Vid den här tiden imorgon kommer jag bara att sitta och njuta! En härlig helg framför sig, lite jobb, men med Sandra och Lina kan det bli rätt kul. Och ja, janne vi ska göra lite nytta med! Vi kan faktiskt också prata och jobba samtidigt.. om det inte är något jätteviktigt vi pratar om förstås! :)

Trevlig helg på er!
Ida L

ps. Låt-tips! Skin med Rascal Flatts ger rysningar i hela kroppen! Lyssna på texten och njut!

April, 4 2008

Nu jädrans ska jag bli bättre på att uppdatera min blogg! Jag har ju lovat detta några gånger tidigare men nu har jag hunnit komma in i vardagen ordentligt, så nu är det lättare att få lite rutiner. Jag bor numera i den lägenheten jag pratade om i det senaste inlägget. Det är en mysig liten etta på 30 m2 som passar mig perfekt. Den ligger högst upp i huset så jag brukar säga till folk jag inte känner att jag har en tak-våning (i hopp om att imponera några iallfall.. :) Det bor mest barn-familjer här i området, men jag trivs väldigt bra. Lugnt och skönt!

Nu har skolan satt igång ordentligt också. Jag läser till sjuksköterska och det är jätte-spännande! Första kursen var väl inte så mycket att hänga i granen. Det var mest omvårdnadsteorier och dyl. och det kan bli lite luddigt efter ett tag. Tom namnet på kursen var krångligt; "Introduktion till vårdvetenskap med inriktning omvårdnad". 
Nu har vi precis börjat med den nya kursen som heter Humanbiologi och precis som det låter är det lite mer konkret. Jag sitter just nu och försöker lära mig skelettet på latin och det är faktiskt lite roligare än vad det låter. Vi har tenta redan på fredag igen och med tanke på att det inte var längre än en vecka sedan första tentan, har jag nog inte riktigt hämtat mig än. Men det är bara och bita ihop! Mitt nya motto är: "Om alla andra har klarat det, så gör jag med det". Tro det eller ej så funkar det ganska bra iallfall :)

Om en liten stund kommer Andrei hit! Vi har inte hunnit träffas så mycket nu med tanke på hans jobb i Norge. Nästa vecka börjar han i Burseryd igen och förhoppningsvis kan vi träffas lite mer då!

Jag tänker hela tiden att 'det där ska jag skriva om i bloggen' eller 'det där måste jag fråga andra om' men när det väl kommer till kritan har jag en förmåga att glömma alltihop. Det blir lite osmidigt, men det är inte så mycket att göra åt. Nu tex hade jag massa saker jag skulle skriva om men det har jag ju glömt.. jag får helt enkelt ta det i nästa inlägg.

Nu har två stycken från min hyresförening kommit och ska laga mitt handfat. Det sitter inte fast i väggen så det står lutat framåt. Inte bra för rören tydligen så nu ska lite plankor upp och sen ska det skruvas fast i väggen. Typsikt att jag inte har städat toaletten så noga denna veckan.. varför ska alltid sånt hända när man har lite stökigt? Varför kan de inte komma precis efter man har städat? Fast det är klart, då måste man ju förmodligen städa igen när det har gått haha
Jaja, som tur är har jag ganska rent i resten av lägenheten så hoppas de lägger märke till det istället. Den ena tjejen tyckte iallfall att jag har det snyggare än vad hon som bodde här innan hade. Det tackar man för!

Nu ska jag väl sätta igång och lära mig benen igen. För er nyfikna heter ex. näsbenet os nasale och övrekäkbenet heter maxilla. haha Var det inte det Zlatans första unge heter? Eller nja, kanske inte förresten.. men det var likt!

Trevlig helg på er!
Ida

  
   

1 & 2) De enda bilderna jag har på lägenheten än så länge. Hade ett väldigt mysigt besök av mamma, pappa och Jossan. Man ser lite av tv-hörnan och bakom mamma och pappa finns sov-alkoven (stavning?)
3) Mina klasskompisar Emma och Annika. Kortet är från första sittningen och kår-puben efter