Nya tag för ny vecka

Hemma 21.02

Idag har jag varit ganska duktig för det har varit storstädning i huset. Passade på när Amanda och Layla var borta så dom inte var ivägen :) Fast innan jag började med städningen var det dags för ett kyrkbesök igen. Den här dagen var det en baptist kyrka där 99.9% var svarta. Det var hur kul som helst att se! Fast först var det lite pinsamt för vi kom lite sent och då gick vi in mitt i bönen. Och när vi kom in kände jag mig väldigt felplacerad (ungefär som när man är för fint/ slufsigt klädd på en fest) men vi givk in och satte oss och njöt av showen.. Jag har aldrig varit i en kyrka där det är är så livat som det var idag! För det första så fanns det en kör som höll igång hela församlingen med lite gospelsånger, sen när prästen höll sin predikan så satt alla och höll med och skrek "Praise the lord!" eller "Talk!" eller "Amen, brother!" haha Och sen mitt i så hälsade dom oss väldigt välkomna och vi fick stå upp och hälsa (stora kramar) på nästan hela församlingen.
Men det blev för mycket av det goda tillslut.. Efter dryga 2 timmar blev jag nästan lite rädd när alla skrek och blev som tokiga under predikan och under sångerna.

Annars har det inte hänt så mycket i helgen. Eller jo, jag var på min första baseball match! Killarna hade premiär igår och det var jätteroligt att se! Dom hade det lite tufft så vi förlorade med 5-8 så jag koncentrerade mig på att ta lite bilder istället. The Highlanders spelar i vitt.

         

Åh, jag måste berätta om en bra film som vi var och såg i fredags. "Stomp the yard" hette den och  handlade om step (på ett mycket modernt sätt). Det är två lag som tävlar om vem som ska vinna nationals. Självklart var det ju en liten kärlekshistoria med i spelet också som gjorde det hela ännu bättre :) Det var en hel del härliga danssteg som jag önskar att jag kudne göra. Det såg riktigt snyggt ut när dom gjorde det!

 Nej, nu ska jag nog ta och krypa ner under täcket och läsa ut min bok. haha Är du imponerad Hanna? Kan du tänka dig att jag har läst ut en bok på under två månader? Det är nästan så jag är impad av mig själv

Sköt om er där borta och njut av snön :)
Många kramar
Ida

 

Sunday school, here I come!

Hemma 22.15

Nu sitter jag i soffan och har precis skrivit klart två arbeten, bara lite finslipning kvar imorgon. Mega bra! Jag väntar på att Layla ska maka sig ur badkaret så jag kan borsta tänderna för jag känner att sängen ropar på mig.
 
Idag har det varit en ganska intressant dag. I min religionsklass måste jag gå till tre olika kyrkor och sen skriva om varje så jag började med att följda med Coach och hans fru till deras kyrka. Det var väldigt trevligt, inte så annorlunda från vad jag är van vid. Men efteråt skulle Coach och Nancy till söndagsskola så vi (jag och Brianna som också var med) hade att välja mellan en "college diskussion" eller ännu en  mässa. Brianna och jag tyckte att det med college lät ganska bra så vi gick dit. Det visade sig vara ett grupprum med en cirkel av stolar i. När vi kom dit så satt en tjej där och höll i sin bibel och förmodligen väntade på bättre tider. Efter 10 minuter av pinsam tystnad mellan oss tre så kom äntligen lite mer folk. 7 stycken tjejer som såg ut som att någon hade skrämt dom kom in i rummet och satte sig på de olika stolarna. Sen kom en präst in och stängde dörren. Efter att ha förklarat att jag var från Sverige, Brianna var från Austin och att vi båda var på MCC's golflag började vi diskutera delar av biblen. Vi sa ju naturligtvis inte att vi bara var där för att skriva ett arbete om dom så vi satt där och log. Det visade sig (tro det eller ej) att Jesus skulle lösa allt och att om bara vi "came together in the spirit of God" skulle det lösa sig hur bra som helst. "Great!" tänkte vi och gick vi för att möta Coach igen. Och eftersom han presenterade oss för förmodligen allihop där så tror dom nog att vi kommer tillbaka nästa söndag...vilket jag tvivlar på.

Nu låter det som om jag gör narr av Kristendomen men det menar jag verkligen inte. Jag fick nog bara lite mycket av religion på en gång. Och för en som aldrig har varit i söndagsskola förut blev det nog bara för mycket av det goda :) Väldigt trevliga männsikor där dock, alla log nog konstant under hela tiden man pratade med dom haha Och det är ju bra!

Jaja, nog om min religiösa dag. Imorgon väntar aerobic igen, wohoo! Hela laget har träningsvärk sen förra gången så det ska bli kul att se hur det går imorgon! Vi ska få våra träningsoveraller med så det ska bli roligt!
Hoppas allt är bra där hemma och att våren kommer snart så ni slipper snön. Vi hade 15 grader här idag så det ser lite ljusare ut med våra träningar nu :)

Sköt om er!
Många kramar
Ida

"We warn you, don't go outside! It's a 100% risk of snow"

Hemma 11.22

Inatt har det snöat ännu mer och det verkar som om det kalla vädret är här för att stanna några dagar. Amerikanarna har en förmåga att få lite smått panik när det blir under 10 grader ute och nu har det nog slagit slint på riktigt. Igår var vår första klass inställd på grund av snö och is och idag har hela dagen blivit inställd på grund av snö och snöblandat regn. Egentligen är detta ganska vettigt eftersom det är lite riskfullt att köra med sommardäck på såna här underlag. Men med tanke på att snön knappt hinner komma till marken innan den smälter och isen som ligger på gatan mest ser ut som vatten är det kanske att ta i. Jag klagar dock inte, med mysbxorna i högsta hugg ska det bli ganska skönt att stanna inne idag :)

Förutom vädret flyter det på som det ska här borta. Vår första tävlng ligger ungefär en månad bort, men jag tvivlar på att vi kommer tävla om toppstriden. Vi har haft en träning hittills och de säger att vädret ska hålla i sig minst en vecka till så jag tvivlar på att vi kommer vara i toppform tills dess.. Vi ska äta lunch med Coach snart och han har säkert en lösning på problemet, det brukar han alltid ha hehe

American Idol började igår och vilka orginal det finns! Det är helt otroligt, inte dom vassaste knivarna i lådan direkt.. Jag tyckte nästan lite synd om en del, men samtidigt så är det ju ingen som har tvingat dom till att sjunga. Hoppas det blir bättre ikväll så man får hära lite bättre röster haha annars kommer den här säsongen blir väldigt intressant!

  Yea, thats right. Amish is the look for 2007..


Nej, nu väntar lunch med Coach och laget. Ha det bra och håll tummarna för att jag inte snöar bort här borta :)
Ida

Jag ser det snöar, jag ser det snöar! Det var ju roligt! Hurra!

Hemma 9.51

Att man skulle behöva åka till Texas för att få se lite snö den här vintern! I morse vaknade jag och försökte tända lampan, men det gick inte så bra. Strömmen hade gått och det var svinkallt i huset. Härligt tänkte jag och misstänkte att det hade blåst under natten. Sen tittade jag ut och såg att det låg snö på marken och is på gatan! haha Jag blev så glad! Jag vet inte varför men det var bara så oväntat! Passade på att ta lite bilder, för jag tror det kommer smälta bort under dagen.

Ha en bra dag!
Ida

           

Något upprörd

Hemma 9.42

Okej, idag har jag vaknat lite på fel sida så jag måste ta ut lite aggressioner på att skriva. Här är en liten lista på varför jag är arg:

1. Igår var Amanda och Layla (mina rumskompisar) hos killarna och festade. Eftersom jag inte tycker det är så roligt att sitta hos dom och dricka öl stannade jag hemma och kollade på "Under the tuscan sun" istället (bra film för övrigt). Stannade inte uppe så sent och somnade väldigt gott. Vid 3.30 vaknar jag av att Amanda och Layla har dragit hem typ 4 andra + Layn från golflaget och står och pratar ganska högt precis utanför min dörr. Alla är lite runda under fötterna så dom inser förmodligen inte hur högt dom pratar och skrattar. Fine! tänker jag och ger dom en lite stund att lugnar ned sig. "Dom går nog in på Amandas rum snart" tänker jag och försöker somna om. Men icke, Layn spiller ut något på golvet och det blir ett himla liv om det. Lite irriterat skickar jag ett meddelande till Amanda, för jag orkar inte gå ut i pyjamas och säga till dom. Först händer ingenting utan dom blir (om möjligt) ännu mera högljudda och fortsätter. Men efter ett tag stänger hon iallafall sin dörr. Wohoo! Tänker jag men ännu en gång har jag fel. Då tänker dom ju förstås att dom kan vara ännu högre eftersom dörren är stängd så det spelar ingen roll att dörren är stängd. Efter många om och men, går dom iallafall och lägger sig. Jag hatar när folk inte visar respekt. jAg vet att jag låter som någon mamma som vill sova vid halv tio på kvällarna men jag tycker faktiskt att jag har rätt att ha tyst vid halv fyra på morgonen. Jag förstår att dom vill festa och så, men då kan dom ju stanna kvar hos killarna.

2. Igår skulle vi åkt på en basketmatch på skolan. Det var ganska stor match för vår skola spelade mot en annan skola som ligger ganska nära. Matchen började 14.00. Eftersom Amanda och Layla hade festat kvällen innan visste jag att dom inte skulle gå upp innan 12. Vid ett började jag bli lite fundersam om dom levde överhuvudtaget. Jag skulle ringa Anna sen när matchen var slut för vi skulle åka och handla lite. Men när klockan hade blivit 14.15 sket jag i dom och ringde Anna. Kanske inte låter som en big deal men när man har planerat utifrån något så blir det genast lite krångligare när det inte blir så. Amanda vaknade nästan 14.30 och sen åkte dom och åt, kom hem och duschade, tog en tupplur och sedan var det dags för att öppna första ölen igen. Vilket liv.

3. Min rygg har fortfarande inte blivit bättre. Snarare sämre. Vi ska nog gå tillbaka till den där Brian på tisdag. Hoppas det går över då.

Oj, nu blev det mycket negativt på en gång, men jag var tvungen att få ut det! Det jag kan glädja mig åt är iallafall att jag inte var så tyst idag på morgonen. När jag skulle ut och gå såg jag att det låg två stycken på soffan så då tänkte jag ge igen lite. Hade dörren öppen extra länge så kylan kunde smyga sig in, lät micron pipa några gånger extra, "råkade" lämna lampan tänd och snart ska jag ta en dusch. Funderar på om jag ska blåsa håret med min dörr öppen.. Ja, sådär moget gjort av mig jag vet. Men just nu så känns det rätt bra. Hämnden är verkligen ljuv!

Förutom detta så känns det ganska bra ändå. Skolan börjar på allvar nästa vecka så nu blir det mycket plugg framöver.
Idag ska jag läsa lite historia om hur kolonierna började i USA. Det är faktiskt ganska interessant. Men först ska jag ta en dusch.

Ha det så bra!
Många kramar
Ida


Tillbaka till vardagen

Hemma 7.23 pm

Jaha, nu är man tillbaka i Texas igen. Jag har ju inte varit så duktig på att uppdatera under jullovet, men jag kan skylla på att jag har haft för roligt, mysigt eller helt enkelt glömt av att skriva. Det var så roligt att komma hem till lilla Gislaved igen!

Julen i Texas var väldigt avslapnande och mysig! Det var så skönt att bara umgås med familjen och göra det man verkligen kände för. Vi gick på bio på julafton och sen gick vi hem och åt en ganska svensk julmiddag. Sen på kvällen öppnade vi julklapparna och bara satt och njöt. Här är vår julgran med klapparna, visst är den söt?


På väg hem från shopping centret en dag stannade vi i en liten by som jag inte kommer ihåg vad den heter. Den var ganska mysig och jag tror att mamma var i himmelriket när hon gick och tittade på alla sakerna. Det var kul att se för det såg ut precis som på film. Jag blev också ganska glad för jag såg den första TT:n sen jag kom hit. Vi var ju självklart tvugna att ta kort! I bakgrunden ser man hur det ser utanför affärerna.


                                                      
När vi kom hem till Sverige möttes vi av ett äkta svenskt julbord av Inga-Lena. Hon hade stått och lagat mat i köket hemma hos oss och hade mat klar när vi kom från flygplatsen. Hon är en sann ängel!
Det kändes konstigt att gå runt i huset och ännu konstigare att sova i sin egna säng, men det var hur skönt som helst!

Ganska snart efter vi kom hem var det dags för att fira nyår och det gjordes hemma på Hallarydsvägen med mina och Andreis vänner. Det var väldigt roligt och det verkade som om alla tyckte det var lyckat. Här är några av bilderna från kvällen. Det kommer nog mer så småningom för jag har inte alla på min dator.

        

I lördags hade Jossan sin graduation fest och det var jättekul! Det var skönt att festa på vårt sätt igen och inte bara sitta stilla och dricka öl som de gärna gör här i staterna. Ett kärt återseende i parken med.. Jag vet inte om man ska känna sig ung eller gammal när man går dit för det är en himla mix av folk. Fast det är ju rätt roligt det med. I vilket fall var det väldigt kul att få dansa av sig lite och känna sig som hemma, jag tror det var mycket nyttigt för själen :)

Nu när jag har varit hemma har vi bara tagit det lugnt. Det var precis det jag ville, bara njuta och vara ledig. Det är sånt här man längar hem till... Underbart!

                                                                      

Nu är jag alltså tillbaka i mitt lilla rum i Waco. Det känns bra trots att det var lite jobbigt att åka tillbaka själv. Jag kommer att sakna att ha Jossan här, men samtidigt ska det bli intressant att se om man klarar sig på egen hand. Och om man får besök i Mars också så ska det nog inte bli några problem :)

Nehe, nu måste jag börja med första läxan. Imorgon har jag en aerobic klass att se fram emot, det ska bli riktigt roligt! Hoppas hon kör hårt med oss!

Sov så gott och tack ni där hemma för ett undebart jullov!
Många kramar
Ida