Swedish girls do it better!

Med George Strait sjungandes i bakgrunden sitter jag i minibussen på vägen hem från Edinburg, TX. Vi är snart framme i San Antonio och där ska vi visa Layla The Alamo och Riverwalk för hon har aldrig varit där. Sen ska vi äta på ett ganska ovanligt ställe. Jag har aldrig varit där innan men dom är tydligen riktigt otrevliga mot en där, servitriserna är allmänt spydiga och man ska nog inte ha för komplicerade beställningar.. haha Det ska bli en kul upplevelse! Jag ska uppdatera om hur det var.  I helgen har Amigo Cup spelats och det var faktiskt riktigt kul! Vi mötte UTPA (Skola i södra Texas på gränsen till Mexico) och vi spelade i Ryder Cup format. I lördags mötte jag och Jacy två tjejer i foursome först och sen i fyrboll-bästboll på eftermiddagen. Det gick inet så bra i foursomen så vi förlorade den matchen, men på eftermiddagen gick det bättre och den vann vi! De andra tjejerna spelade också ganska bra så efter första dagen ledde vi med 4-2. Idag gick det också bra; Jacy, Layla och jag vann våra matcher och Courtney delade så vi vann tävlingen med 8-4! Vi var ganska nöjda för vi tycker egentligen inte om någon i det andra laget, de är alltid så spydiga och kaxiga så det var ganska gött att vi spöade dom. Sen säger deras Coach att vad som än händer i vanliga tävlingar så ska man alltid slå McLennan ?för de är ju bara ett juniorcollege?? men då får dom allt se till att spela lite bättre än vad dom gjorde i helgen! Det är konstigt, innan jag sätter mig och skriver här tänker jag på hur mycket roliga historier jag ska berätta och skriva om. Men sen när jag väl sitter här så kommer jag inte ihåg en enda.. Om jag ger det några sekunder kanske det kommer? Jag ska äta på saken för snart är vi framme i San Antonio. Hoppas dom inte skäller på en för mycket på det där stället haha I så fall kommer Grynet fram och hon kan säkert komma på något att säga tillbaka. Ni känner väl henne? J 

Nu är jag tillbaka i bussen och vi har varit och ätit på världens konstigaste ställe! Restaurangen hette Dick?s och först när vi kom till ingången och skulle säga hur många vi var sa stod det tre killar där och frågade tykigt: ?What do you yall want??? Först blev jag nästan rädd men sen var det bara att spela med. När han visade oss till vårt bord pekade han bara åt ett håll och sa att vi skulle sitta där. Sen eftersom vi hade likadana t-shirtar på oss så pratade vi ganska mycket om det och hur det hade gått i tävlingen. Efter vi hade fått våra glas behövde vi ju givetvis sugrör men ingen av oss vågade fråga för vi tänkte att de säkert skulle göra något spydigt mot oss då. Rätt som det var kom ungefär 547 sugrör flygande i luften mitt på bordet och strax efter det kastade han (Nick) servetter på oss och på bordet. Förmodligen så vi inte skulle fråga om det haha Det skrämde livet ur mig och Brianna!

Strax efter det fick Coach en fin pappershatt som det stod ?It takes a lot of balls to play golf like me? haha och den var han tvungen att sitta med hela tiden. Under tiden vi väntade på vår mat frågade vi efter påfyllning och då kom han med ett till glas och fyllde på från det där det behövdes. Det vi inte fick plats med i våra glas drack han upp istället. När maten kommer in på en restaurang brukar dom ju dela ut maten så att rätt person får rätt mat. Inte på Dick?s, där ställer dom all mat mitt på bordet och sen får man sköta resten själv! Själva maten var ganska god, lax med grönsaker, men det är inte för maten man går dit kan jag lova!


Allt gjordes ju såklart med glimten i ögat men det var riktigt kul att se hur det fungerade där. Lite skönt med omväxling liksom! Självklart skulle det ju petas på utlänningarna med så jag och Layla fick också varsin hatt. Min hade ?Swedish girls do it better? och Laylas hade ?Easier than junior college? Klockrent!

 Här kommer lite bilder från både tävlingen och restaurangen. Nick tog min kamera mitt i alllt ihop och började ta lite bilder hej vilt. Sverige borde ha mer såna här ställen! Hehe

                                        
     
                                            
     
                                       
  
 Nu är vi snart i Austin och jag hoppas verkligen att vi är hemma snart. När jag kommer hem ska jag bara ta en dusch, pensla nötterna och hoppa i sängen. Underbart! (Det kan bli så att jag inte publicera detta förrän imon så det kanske kan verka lite konstigt med tiden) 

Hoppas allt är bra med er där hemma! Nu är det mindre än 4 veckor kvar tills jag kommer hem. Det är ju helt galet! Tänker på er! 

Adios Amigos!

The Cutting Edge

I helgen var vi och spelade regionals och det gjordes i hjärtat av West-Texas; Snyder. Jag har efter lite betänketid kommit fram till att det var en positiv erfarenhet, men mestadels en upplevelse utöver det vanliga. Det började med den en lite dryg 5 ½ timmars bilfärd dit med utsikt över åkrar och tomma fält. Det såg ut som om vi skulle åka mitt ute i öknen och spela, och när vi kom fram till metropolen Snyder var det ungefär så med. Det såg ut som om det var dimma runt hela bilen eftersom den starka vinden drog med sig grus, sand och annat smuts från marken. Vi var helt ensamma på parkeringen till golfbanan, men 9-hålsbanan såg bättre ut än vad vi hade väntat. Det var blåsigt (40-50 miles/hour) men det var ändå ganska varmt så det gick ganska bra att spela in.
På kvällen gick vi till stadens nyöppnade roadhouse och även fast vår servitris inte hade alla hästar hemma var maten jättegod!
Vi hade hört att det skulle bli kallt på lördagen så vi packade med oss alla varma kläder vi hade. En himla tur att vi gjorde det för när vi klev ut från hotellrummet på lördagsmorgonen var det riktigt kyligt. Under dagen blev det aldrig varmare än några enstaka plusgrader i vinden så tacka gudarna för vantar och handvärmare! Jag hade på mig långbyxor, regnbyxor, fleecetröja, regnjacka, mössa och vantar men frös ändå, det var inte klokt! Hade de tinte varit för att jag inte kunde svinga, hade jag tagit på mig ännu mer.

Vi är egentligen redan klara för nationals eftersom två lag från varje region går vidare. McLennan är ett utav de enda två lagen i vår region så vi mötte de andra bara för sakens skull. De hade några riktiga orginal i deras lag och jag och Layla fick äran att spela med två av de bättre. Det första jag lade märke till med den första var hennes underbara, lila ögonskugga som täckte i princip allt från ögonlocken och uppåt till hårfästet. Hennes vindjacka räckte nästan ända ner till regnbyxorna så det var alltid någon del av magen eller ryggen som var bar i den iskalla vinden. Självklart hade hon det senaste inom klubbor och skor, självklart också solglasögon på kepsen (och nej, solen var inte ens nära att vara framme på hela dagen) Kort och gott; right gear-no idea type of player.

Den andra tjejen ville inte vara sämre och även hon hade kläder som inte riktigt täckte överallt. Varje gång hon skulle kolla linjen eller böja sig ner för att pegga upp bollen visade hon mer än gärna vilka fina, illrosa trosor hon hade tagit på sig dagen till ära. Min kära mamma hade sagt rövarsnören och det är det perfekta ordet. Till på köpet var där också en silvrig/glittrig fjäril som fick känna av det kalla vädret. Hennes lösnaglar var lika fina som hennes öronhängen óch de träffade nästan hennes ögon varje gång hon svingade. Jag förstår inte hur hon inte blev irriterad på att ha dom hängande och dinglande vid kinderna hela dagen.
Jag och Layla gick och njöt i våra heltäckande regnbyxor och skrattade lite lagom åt våra medspelare. Det var inte mycket annat man kunde göra :)
Även fast vi inte visade hög nivå på vårt golfspel så vann vi ändå över dom och det var kul! Jag spelade ganska bra också så jag vann bland de individuella. Det var roligt! 
                                                        
                                                          
   

Idag har jag och Jacy äntligen varit och klippt oss! Detta var också en upplevelse och som ni kanske minns förra besöket hos den amerikanska frisören, var även detta något jag aldrig har varit med om tidigare.
Vi skrev in oss på en lista och fick vänta några minuter på vår tur. Vi satt och spanade in frisörerna och pekade genast ut vilka vi absolut inte ville ha. Det var speciellt en som stod och såg allmänt trevlig ut i helsvarta kläder och vad som såg ut att vara gårdagens smink på sig. Håret var slarvigt uppsatt med en klämma och att döma till utseendet var hon inte någon som hade någon som helst erfarenhet av mode eller skönhet. Eftersom jag alltid ska döma folk på utseendet, straffades jag givetvis med denna tjejen som min frisör. När jag kom närmare såg jag öven hennes fina sugmärke på halsen och hennes två guldtänder längs fram. Mycket porrigt och mycket kvinnligt.
Jag förklarade hur jag ville ha det och det var inga problem sa hon. In med huvudet under shamponeringen och sedan var det dags för klipnning. Det såg bra ut hela tiden och jag var väldigt noga med att hon inte fick ta för mycket på längden. Hon sa inte mer än två ord medan hon klippte men det struntade jag i. Det var ganska skönt att bara sitta där och filosofera. När hon var klar med saxen frågade hon ifall jag ville att hon skulle blåsa håret och eftersom jag satt där och liknade en dränkt råtta tog jag det som en självklarhet och svarade lite snopet ja. Hon frågade också om jag ville ha det plattat och det kan ju vara bra tänkte jag. Ju mer hon fick göra detso tykigare blev hon och mot slutet var hon nästan otrevlig mot mig. Hon förklarade hela tiden för den andra frisören bredvid henne att hon snart var klar med mig och att jag redan hade suttit 'alldeles för länge i hennes stol'. (Som om det var mitt fel att hon blev frisörch tvinga henne till att arbeta med folk?)
Sen ringde hennes mamma och förklarade att hennes barn var klara för henne att hämta. Men inte då, en kärleksfull mamma som henne vägrade hämta sina barn utanför Waco och de fick minsann vänta tills deras pappa kom dit. Att hennes mamma ens kunde få för sig något så dumt var ju helt sjukt. Vid det här laget undrade jag ens varför jag lät henne klippa mig överhuvudtaget men eftersom själva klippningen såg ganska bra ut hittills så fick det väl gå an.
När det var dags för att betala blev jag glatt överraskad när jag såg att en klippning bara kostade $ 13.95. Billigt tänkte jag och var redo med min $ 20 sedel. Men tack vare shampoo, hårtorkning och plattning blev den totala summan $ 42!! (Bara de två munitrarna med hårfönen kostade $ 7.50) Helt otroligt! Jag blev lagom uppörd och hon kunde ju lätt vinka hej-då åt hennes dricks!
Lite fattigare, lite argare men ganska mycket snyggare gick jag därifrån och var glad över att nästa frisör besök skulle bli hemma i Sverige. Tack och lov!

                                                                                     

Nu sitter jag på mitt rum och ska snart hoppa i säng tror jag. Det har varit en rolig helg med många blandade upplevelser och det tär på kroppen :) Jag hoppas att detta inlägget inte lät för negativt, det var inte meningen isåfall! Jag ville mest dela med mig av mina äventyr på denna sidan atlanten.
Imorgon är det dags för en ny vecka i skolan och efter denna är det bara en ynka vecka kvar innan finals. Det är ju helt galet vad fort det går!

Hoppas allt är bra där hemma! Njut av våra frisöreroch det härliga vädret! haha

Många kramar!


Glad Påsk, Fröken!

Glad Påsk på er! Hoppas ni har/ har haft en skön helg! Jag har varit hemma hos Jacy i helgen och det var riktigt skönt måste jag säga! För första gången på länge fick vi sovmorgon tre dagar i rad, och när man vaknar till fruktsallad och stor frukost av hennes mamma blir man ju inte på sämre humör!
Vi kom dit torsdag natt och gick i princip och la oss direkt. Sen på fredagen shoppade vi lite och jag köpte världens sötaste handväska! Mycket nöjd! Resten av helgen träffade vi några av hennes kompisar och tog det mest lugnt. Det blev inte så mycket vettigt gjort, men det var skönt kan jag lova!

Igår hade vi påskmiddagen och det var jättegott. Ganska likt svensk mat, fast med mer röror och gratänger. Saknade dock sill och lax, men det får jag ta igen till midsommar! Det hade nog varit lite för bra med sill för amerikanarna.. hehe

                                
                      

Jag och Jacy i down town Longview, Jacy och hennes mamma, jag och Jacy



Den här veckan blir väldigt lugn som det ser ut nu. Äntligen lite mer tid för golf och fys, ska bli skönt! Hanna: jag har börjat på en ny bok med! Som det ser ut nu så kanske jag kommer att kunna läsa ut den innan jag kommer hem; är du inte impad av mig? haha I värsta fall kanske det blir på planet hem..

Nej, nu ska jag hoppa i säng. Imorgon blir det aerobics och historia. Sen på eftermiddagen ska vi spela 18 hål och handla mat. Det ska bli kul!
Jag har problem med min MSN, den har strejk för den vägrar att logga mig.. tycker jag inte om!

Hoppas allt är bra hemma! Njut av er lediga måndag...
Ida

Ps. Grattis på födelsedagen, Andrei!! Hoppas du får en underbar dag, goding! Jag ringer en snabbis innan träningen!

"Girl put your records on, tell me your favourite song. You go ahead let your hair down!"

Nu sitter jag och har precis hittat mina källor till min engelska upssats. Jag är lycklig! Det tog lite tid men nu kan jag sätta igång att skriva på riktigt. Yaay! Snart är det läggdags för min del och det ska bli riktigt skönt att krypa ner under täcket.

Idag har det varit en ganska skön dag med mycket blandade aktiviteter. Först pratade jag lite i telefon med dom i Sverige och det var underbart att prata med Elin igen! Ibland behöver man verkligen prata av sig lite. Tack för det, vännen! :) Sen efter det var det dags för lunch med laget och en tjej som ska vara här nästa år. Hon sa ungefär två ord under hela lunchen så helt ärligt tyckte jag hon var sådär spännande.. men hon var säkert bara lite blyg. Sen hade vi träning på golfbanan och det solen bara strålade energi i oss! Det var skönt och ganska avslappande att bara gå och träna lite närspel och sen spela några hål på korthålsbanan. Ganska lugnt men ändå väldigt givande kändes det som, mycket bra!

Efter det fick jag, Layla och Amanda ett litet ryck och bestämde oss för att ut och jogga en runda. Layla kom med den briljanta idén med att ta på oss sopsäckar på överkroppen så att vi skulle svettas som galningar och bränna några extra kalorier. Sagt och gjort tog vi sopsäckar och gjorde hål för huvud och armar och sen gav vi oss ut. haha Det var helt otroligt vad man svettas under en säck! Den strålande solen gjorde ju inte saken bättre! När vi var klara och hade tagit av säckarna så rann svetten som aldrig förr! Jag vet inte om det hjälper med förbränning och sånt men svettas mer, det gjorde jag iallfall haha Det måste ha varit en syn för gudarna!

Nu ikväll har vi mest bara gått och donat lite i huset och packat till imorgon. Då åker vi till Kyle (nära Austin) och tävlar. Det ska blir roligt att åka iväg igen, det händer alltid massa saker när laget är på vift! Förhoppningsvis har jag lite bilder att uppdatera med när jag kommer tillbaka.

Snart är det ju påsk med! Jacy frågade mig om jag ville följa med henne hem över påskhelgen och det ville jag gärna. Hon bor ungefär 3 timmar härifrån och har jättemysiga föräldrar så det ska bli roligt! Hennes lillebror ser precis ut som Napoleon Dynamite (från Benchwarmers) och det är jätteroligt att bara sitta och kolla på hur han beter sig. En riktig underhållare utan att han vet om det

Nehe, nu är det nog dags för mig att slänga in handduken. Jag har hört rykten på staden att vårsolen har letat sig fram hemma och det gläder mig!

Millan och Jossan, hoppas allt går bra med flytten imorgon! Jag är så excited för er skull och längtar till jag får se den. Just nu hade jag tom kunnat sträcka mig till att dricka en kopp kaffe om jag hade kunnat vara med er imorgon, och då förstår ni ju hur mycket jag saknar er! :) Jag fick kortet från Syd Afrika idag med, tack så mycket (alla tre)! Så sött! Love you loads!

Hoppas ni mår bra! Jag mår för tillfället ypperligt och njuter av våren fulla drag!

Kram på er därhemma!