Ny frisyr

Hemma 10.30

Nu har jag precis kommit hem från tvillingarna med en ny frisyr. Och detta var en otrolig, amerikansk och rolig upplevelse. Som tur var hade jag ju Jossan med mig som också skulle fixa till håret lite. Det började väl helt ok, vi kom in i salongen och fick sitta och vänta lite. Det var saker överallt och det var typ 37 olika tjejer som jobbade där. Men iallfall, först kom Jossans dam ut som skulle klippa henne. För det första var hennes klädstil ganska rolig. Hon hade ett hudfärgat spetslinne med ett mörkt, mönstrat, uringat linne över. Plus en ganska stor turkos skjorta över...inte det mest förlåtande på henne kan jag lova.. Långa naglar och konstig frisyr gjorde nog både mig och Jossan lite nervösa men men.. Sen kom min, hon såg ändå ganska normal ut så jag tänkte att det här ska nog gå bra. Jodi hette hon tror jag.
Allt började bra, shamponering och allt. Sen hade jag med en bild på hur jag ville att min lugg skulle se ut för jag tänkte att det skulle vara lite lättare än att förklara. "No problems" sa hon och satte igång att klippa. Det tog ett tag innan hon fattade att jag hade tre olika systrar och att tjejen bredvid mig var en av dom. Sen började vi prata om hemlängtan och så och jag kan lova att hon inte var den vassaste kniven i lådan:

- So, do you miss your family at home a lot?
- Yeah, but it's going well so far. I got my boyfriend at home too so that's been kind of frustrating some times.
- Oh really.. That must be hard.
- Sometimes. But it has gone by so quick so it's all right.
- So... Have you meet any cute guys here? Have you been on any exciting dates? 
-  I'm not really looking since I have my guy at home....
- Oh, so it's that serious?
- Eh, yes...



Det kanske är lite roligare när man var där men jag tyckte hon var lite uppe i det blå iallfall. Sen trodde hon att han jobbade som jewler istället för en driller och att det var ju jättebra att ha kontakter med smycken och så. haha Ja, jag vet inte om det berodde på att jag pratade dålig engelska eftersom jag försökte att hålla mig för skratt eller om det var för att hårtorken var på, men i vilket fall så blev det lite galet.
Sen till själva klippningen.. Längden blev bra så hon började blåsa håret och då fick jag lite smått panik. Hon blåste det som 40 åriga tanter i det här landet har det. Stooor pufflugg med aggressiv volym i hela håret. Jag bad till gudarna att hon skulle lägga ner fönen och ta fram plattången illa kvickt. Jag försökte kolla på Jossan som satt bredvid med slingor i håret och såg lika vilsen ut som jag. Där satt hon med papper och slingor i hela håret med ett leopard mönstrat skynke över sig. Vid såna tillfällen är det väldigt svårt att inte gapskratta! Jag tänkte redan då på hur mycket vi skulle skratta åt allt det där efteråt.
 Men iallfall, efter ännu mer volym så tog hon tack och lov fram plattången. Halleluja! Det löste sig tillslut och vi blev faktiskt ganska snygga. Jag såg skräckbilder framför mig när jag satt och väntade på Jossan att hon skulle sluta som rödhårig hon med, men det gjorde hon inte. Hon blev så söt!
Vi gick därifrån och bara skrattade åt hela upplevelsen! Jag lovar, Elin och Linda, det kunde inte bli mer amrikanskt än så :)

Okej, nog om vårt hår. Vad har hänt annars? Jo, har lite problem med ryggen faktiskt. Håller på att gå till sjukgymnasten på skolan och får lite behandling. Coach blev livrädd när jag sa att det gjorde ont när jag satt ner för länge. Han tänkte genast att jag inte skulle kunna plugga så länge då och skickade mig genast till sjukgymnasten. Eftersom det är finals hela nästa vecka så det är ju ganska viktigt att kunna plugga ioförsig men iallfall. Om det inte är bättre imorgon så ska han ta mig till en kiropraktor. Hoppas det är bättre så man slipper böka med det.

Annars är det som vanligt skulle man kunna säga. Det är ganska mycket skola just nu men om en vecka så har jag jullov! Underbart! Då ska börja på min nya scrapbook som jag fick i födelsedagspresent, det ska bli roligt!

Nej, nu måste jag nog ta och sova lite. Är ganska trött efter en dag full med äventyr. Efter den nya frisyren var jag och Millan på bio medan Jossan pluggade. Vi såg "Bobby" och var helt själva i salongen. haha Även om inte filmen var så roande vissa stunder hade vi väldigt roligt. Båda var nog lite trötta så vi fjantade av oss ganska bra. haha Det var kul! Men om någon hade sett oss hade dom nog börjat undra lite :)

Så här blev resultatet på frisyren, hoppas ni tycker om det! Nu blir det sängen! Sov så gott och sköt om er!

Många kramar
Ida







Äntligen tillbaka

Hemma 6.10 pm

Nu har mitt internet äntligen börjat att fungera igen. Det har varit nere hela veckan men så fort Amanda loggade in på hennes dator igen så fungerade det. Lite skumt men men.

Tänkte bara skiva en snabbis och säga att jag lever. Nu är det ganska mycket att göra i skolan så jag kommer nog inte vara världsbäst på att uppdatera och att höra av mig. Liten förvarning bara.. Nu ska jag snart gå och äta lite och sen ska jag fortsätta skriva på en uppsats. Denna veckan är det inte för mycket i skolan ändå men veckan efter det har vi finals och då blir det till att plugga. Fast det positiva är ju att det snart är dags för andra halvan av familjen att komma hit! Jag är så excited!

Thanksgiving har ju varit här med! Det var min första och jag måste säga att det var en mysig upplevelse. Man åt ju i princip hela dagen och det kändes lite som julafton på det sättet. Vi åt kalkon och massa pumpkin paj! Det smakade nästan som pepparkaksdeg så ni kan ju tänka er att det blev en bit eller två hehe

Nej, nu måste jag sätta igång med pluggandet. Sätter in en bild på min tårta med så ni får se hur fin den var! Kan lova att den var snuskigt god också :)

Sköt om er så ska jag försöka skriva lite mer nästa gång!
Ida


Happy Birthday to me!

Hemma 22.58 pm

Idag fyller jag 19 och det har varit en riktigt lyckad och mysig dag! Det började med att Jossan kom och hämtade mig i morse. Sen öppnade jag mina jättefina presenter hemma hos henne. Två mysiga tröjor, ett scrapbook kit, underkläder och träningskläder. Är jätteglad för alltihopa! Sen efter det åkte vi (jag, tvillingarna, Anna och hennes mamma Karin) till IHOP (International House of Pancakes) och åt en kanon frukost. En omelett med pannkakor blev en bra grund till en dag full med shopping på ett outlet mall nära Austin. Vi kom dit vid lite efter 10 och vi åkte inte hem förrän halv 5 så vi var ganska trötta i benen. Måste säga att vi alla gjorde bra fynd och Jossan fick äntligen sina cowboys boots! Millan var inte heller dålig med en jättefin klänning. Hello gorgeous!
Jag blev överlycklig för jag hittade min favoritkeps. Jag hade en sån innan men sen slängde pappa den för han trodde inte jag använde den. Men idag hittade jag en likadan och jag blev så lycklig så jag köpte den i två färger. haha Man ska slå på stort när man har chansen har jag hört! :) Köote ju mer än en keps, men det får jag ta och visa när jag kommer hem..

Nu ska jag snart gå och lägga mig för det där med shopping tär på kroppen mer än vad man tror. Det har varit en helt underbar dag och jag vill tacka Millan och Jossan för det! Ni är för goa!

Det kommer inte bli svårt att krypa ner under täcket och sova gott nu. Imorgon blir det till att inviga mina nya träningsbyxor på morgonpromenaden. Kommer ju lätt vara snyggast ute då! :)

Sov så gott och tack för alla gratulationer idag! Det var väldigt uppskattat!

Sköt om er och sov så gott!

Ida

Lite nya bilder..



   Det här är dansgolvet. Det är synd att det inte syns så bra dock.


   Ett perfelt exempel av hur folket såg ut den kvällen. Jag och Anna tog lite smyg kort på det här paret för vi tyckte dom var lite söta i deras hattar. Så fort dom skulle pussas fick de luta sig åt varsitt håll för att inte krocka med hattarna, skickligt gjort :)

  Ställets snyggaste tvillingar!

   Anna & Meredith poserar lite inför kameran..

   Sherry & Jossan

    Millan & jag pustar ut mellan danserna


   Det syns lite dåligt men Millan och David äger dansgolvet med en two-step


   Det här är när Baylor möter Texas A&M i football. Det är galet mycket folk, ungefär lika mycket som på Robbie Williams konserten och de som var där vet att det var en del.. Uppåt 50 000.
   Andra läktaren med A&M fans och deras band.

 Jag och Nathalie hemma hos henne

Lite random bilder men jag tänkte att det kunde vara roligt för er där hemma och se vad vi håller på med här borta :)

Linedancing & Two-steping!

Hemma 6.05 pm

Jag måste bara berätta om min upplevelse i lördags kväll! Först var jag, mina galna tvilling systrar och Anna ute och åt på Texas Roadhouse, det var jätte trevligt! Dom har förmodligen världens godaste kycklingsallad, och en av dom största! Efter det så åkte vi hem igen och gjorde oss iordning för att åka över till Sherry. Där träffade vi de andra tjejerna i Jossans lag och sen bar det av till Texas motsvarighet till Sigges Loge. Sherry hade hört talas om ett nytt ställe där man kunde dansa linedance och som spelade country musik så vi bestämde oss för att testa det. Systrarna Svenningsson fick nog en smärre kultur chock när vi först kom in dit. Det enda vi såg var ett stort dansgolvet i mitten omringat med Cowboys med Wrangler jeans, stora bälten, boots, rutig eller jeans skjorta och självklart en cowboy hatt. Damerna var inte sämre, några hade ungefär samma kläder som killarna och andra var lite raffigare och visade magen eller så hade dom lite leopard tyg på jeans jackan. Det fanns många orginal att bjuda på kan jag lova!

Efter vi hade smält första intrycket något började vi sakta men säkert vänja oss. Sherrys bror David lärde mig att dansa two-step och det var faktiskt riktigt roligt! Det är inte så svårt (man tar två steg åt höger och ett tillbaka) men det var roligt att testa något nytt. Sen efter några låtar med two-step så försvann alla från dansgolvet och då var det dags för linedance. Elin har ju lärt mig lite inom det området och det hade jag nytta av kan jag säga. Det var lite lurigt i början för linjerna var ju inte perfekta men efter ett tag fick jag lite bättre kläm på det.

Efter ett tag så fick jag lära mig en ny slags two-step av Mitch. Det var också roligt, man tar ett steg med höger, ett steg med vänster och sen pausar men en takt ungefär. Det låter inte så himla roligt kanske, men det var faktiskt kul att testa på att dansa på "riktigt" för en gångs skull. Han tyckte nog jag var lite trög för så fort jag började prata kom jag av mig hela tiden. haha Men men, jag är ju inte en riktig cowgirl så jag får skylla på det!

Hade helt enkelt en annorlunda men väldigt rolig kväll. Jag ska se till så att mamma och pappa går dit. Då kan jag lära dom lite Texas-traditioner hehe Det ska bli roligt!

Nej, nu måste jag ta en dusch och börja plugga. Måste tillägga att det är ganska jobbigt när man stod på golfbanan idag i shorts och T-shirt... Not! hehe Annars är allt som det ska och det mesta flyter på som det ska. Imorgon är det skola igen som gäller och golf på eftermiddagen.

Ha det så bra och sköt om er!

Ida

Fredag, mango och bortsprungen almenacka

Biblioteket 10.42 am

Nu ar jag pa mycket battre humor an forra gangen jag skrev! For det forsta loste det sig tillslut med grupparbetet (men det var nara ogat..) For det andra har ju Millan kommit hit och det var sa roligt att se henne igen! For det tredje ar det ju fredag och hela helgen ligger framfor (nastan alla) systrarna i staterna!

Det har inte hant sa mycket den har veckan kanns det som. Men jag maste beratta om min myskvall igar! Pa vagen hem fran study hall var jag tvungen att stanna pa HEB och handla lite keso och palagg och nar jag gick forbi frukten sa sag jag mina favoriter; MANGO! Wohoo tankte jag och slog till med tva stycken (dom var faktiskt ganska sma). Nar jag kom hem hade jag inte sa mycket jag behovde plugga sa jag tog mammas dator och satte in Ice Age. Det var hur skont som helst att bara sitta dar och koppla av med en animerad komedi och mitt favoritgodis!

Sen har jag ju slarvat bort min almenacka. Sadar begavat.. Jag har faktiskt lite panik for jag behover den for att ha koll pa mitt liv. Jag glomde den i ett klassrum efter lektionen igar och sen nar jag gick tilbaka for att hamta den sa var den borta. Jag mailade min larare och fragade om han hade tagit den men han har inte svarat an. Hoppas verkligen han har den!

Ikvall blir det nog bara att ta det lugnt. Kommer nog spendera lite tid med tvillingarna, om dom inte haller pa att fjanta for mycket vill saga.. : )

Nu ska jag ivag till min las-lektion. Hoppas vi far tillbaka proven idag och att vi far sluta lite tidigare, det ar ju trots allt fredag!

Smell y'all later! Manga kramar

Ida

Mindre lyckad 6 november

Biblioteket 6.42 pm

Okej, idag har inte varit min mest lyckade dag i det stora landet. Det borjade nog redan i morse nar jag vaknade tidigt for att ga ut och ga. Men da borjade det aska och blixtra precis ovanfor huset och det var faktiskt lite skrammande sa den promenade n sket sig. Till och med billarmen gick av och regnet bara oste ner! Sa jag satte mig och pluggade till mitt datorprov som jag har imon. Forsta lektionen gick ganska smartfritt anda, den var helt ok. Sen efter det har vi en haltimma som jag tankte utnyttja till att renskriva ett arbete pa, men det gick inte for Coach ville att vi skulle ju jobba med mina papper till Baylor. Jag var tvungen att maila Bo Haarala hemma i Gislaved och fraga om han inte kunde skicka mina betyg till Clearinghouse, bara for att gora det smidigt liksom. Det gick inte att vi skickade in betygen sa Coach utan det maste dom gora. Hoppas bara han kollar sin mail ganska ofta for annars ar det lite kris.. Kom igen Bosse!

Efter det fick jag reda pa att vi har ett reading test pa onsdag, alltid lika spannande med prov tycker jag. Men jag tror inte det kommer vara sa svart, eller hoppas rattare sagt :)
Lunchen idag var ju ioforsig ganska god, lite kotlletter med potatismos och gronsaker. Den far allt lite plus i kanten bland alla pommes och friterade kycklingar. Sen hade jag en speech lektion och sen skulle vi ha work-out trodde jag, men ack vad fel jag hade. Da har Coach bestamt sig for att fjaska lite (vilket han alltid gor hos allt och alla) och har bestamt att hela laget ska hjalpa nagon snubbe pa skolan med att sortera olika presentationer i olika parmar. Idiot gora som ingen annan har tid med med andra ord sa det sa Coach att golflaget garna staller upp med! Woohoo! Eftersom jag inte hann gora det jag skulle gjort pa min haltimma fragade jag Coach om jag kunde fa ga till biblioteket och plugga istallet. Men nej, det visade sig att det arbetet hos den gubben var valdigt viktigt men att jag kunde fa ga lite tidigare. Sa efter att ha klistrat fast en framsida pa typ 20 parmar fick jag ga.

Gick till biblioteket for att vanta pa Brian sa vi kunde borja med vart grupparbete i min datorklass. Efter att ha vantat typ en timma sa skickar jag ett meddelande och da visar det sig att han ar pa golfbanan. Great tanker jag och renskriver min uppsats. Nu ar klockan snart 7 och det ar morkt ute. Han skulle ringa nar traningen var slut. Det jag inte fattar ar hur han kan spela nar det ar morkt.. Och nu kommer detta betyda att jag far skriva vart 10 sidor langa arbete sjalv for Cassie jobbar till typ 9 och da ar biblioteket stangt. Imon ska jag iallfall vara lite ledig fran detta for da kommer Millan, gud va skont! Om jag gor mycket idag kanske jag far ta ledigt imon fran gruppen. Later inte det logiskt?

Forlat att jag ar lite kinkig men det kan nog ha att gora med att det ar svinkallt i bilioteket och for att jag ar trott och vill aka hem och plugga pa mitt datorprov. Jag har kommit fram till att grupparbeten ar vardelosa och att man bara forlorar genom att jobba i grupp, kanske inte alltid men ofta..

Nej, usch vilket trakigt inlagg det blev nu da. Jag later nog lite mer deprimerad an vad jag ar, men jag var tvungen att fa ut lite aggretioner pa svenska. Det kanns som det hjalper! 
Nu kom Lyan och sa att dom inte hade nagon traning idag. Jaha, kanner jag for att aka hem nu? Svar: Positivt!

Ska forsoka vara lite mer munter i nasta inlagg, men idag ar det allt lite synd om mig.

For att avsluta lite mer roligt kan jag ju saga att jag bara har 4 veckor kvar i skolan, fick 97 pa mitt speech test idag och (aterigen) att Millan kommer imorgon. Det ska nog kunna halla mig lite gladare tils Brian dyker upp.. om Brian dyker upp...

Ida

ps. Som lite gradde pa moset kan jag ju beratta min upplevelse pa toan for nagra minuter sen. Dom har automatiska spolare har och for att gora min dag annu battre far den satans toan fnatt nar jag sitter dar och borjar spola hej vilt. Jag kunde inte ens fa kissa i lugn och ro..da ar det illa!

Happy Halloween!

Biblioteket 8.12 pm

November everyone! Ar inte det underbart! Jag har hort rykten pa stan att det snoar lite hemma? Och vi som klagade har over att det var under 20-strecket.. haha Vad fort man vanjer sig vid sana lyxigheter!
Okej, nu har jag spenderat en akta Halloween i det stora landet och jag maste saga att det var lite av en upplevelse. Forst och framst hade Layla och Amanda en liten fest hemma i tisdags. Amanda var jagare och Layla var ett lejon. Jag fick aldrig se dem "in action" men jag har sett kort och jag maste saga att dom var ganska sota (Layla, inte Amanda). Sjalv hade man ju inte tid med sant, den har veckan har biblioteket varit mitt andra hem sa jag var tvungen att plugga. Anyways, pa dagen i skolan hade ju cafeterian lite kaos. Jag hade sett fram emot min lunch hela filosofi lektionen och skyndade mig till cafeterian for att ata. Nar man kommer in ar det pumpor overallt och i varldens alla storlekar. De flesta ar utkladda till anglar, grekiska gudinnor, banditer eller bebisar (vilket ar den varsta sorten). Nar jag antligen kom in till maten iallfall har dom tagit bort allt utom lite ynklig isbergssallad och oliver.. Nar man redan ar lite smatt irreterad och hungrig far man latt lite panik och nar man ser alla mattanter utkladda till sma flickor med nappar i munnen och rattsvansar i haret.. Min lunch den dagen blev grona och roda flingor med mjolk (och inte minimjolk kan jag lova) Usch och fy! Harligt vader.. not! Okej, det var kanske dagens I-landsproblem men jag hade det lite tufft den dagen.. Pa kvallen kom alla barnen runt kvarteret och ringde pa dorren. ”Trick or treat”! Amanda och Layla hade planer pa att skramma ivag barnen i Laylas lejondrakt och ta deras godis, men sen kom vi pa att vi sakert hade haft alla foraldrar efter oss sa vi skippade det. (Kim fragade just nu om November betyder hej pa svenska haha Hon ar ju rolig! Och ganska trog..) Nehe, nu maste jag plugga vidare. Jag har inte sa mycket till imon, bara en reading ovning – Som en piss i mississippi! Haha Allt ar bra har, borjar fa lite hemlangtan dock.. Men for att vara optimistik sa ar det bara 42 dagar tills mamma, pappa och Hanna kommer! Underbart! Och ungefar 4 dagar kvar tills Emsvett kommer! Woohoo!  Ha det sa bra! Saknar er!Ida