The Cutting Edge

I helgen var vi och spelade regionals och det gjordes i hjärtat av West-Texas; Snyder. Jag har efter lite betänketid kommit fram till att det var en positiv erfarenhet, men mestadels en upplevelse utöver det vanliga. Det började med den en lite dryg 5 ½ timmars bilfärd dit med utsikt över åkrar och tomma fält. Det såg ut som om vi skulle åka mitt ute i öknen och spela, och när vi kom fram till metropolen Snyder var det ungefär så med. Det såg ut som om det var dimma runt hela bilen eftersom den starka vinden drog med sig grus, sand och annat smuts från marken. Vi var helt ensamma på parkeringen till golfbanan, men 9-hålsbanan såg bättre ut än vad vi hade väntat. Det var blåsigt (40-50 miles/hour) men det var ändå ganska varmt så det gick ganska bra att spela in.
På kvällen gick vi till stadens nyöppnade roadhouse och även fast vår servitris inte hade alla hästar hemma var maten jättegod!
Vi hade hört att det skulle bli kallt på lördagen så vi packade med oss alla varma kläder vi hade. En himla tur att vi gjorde det för när vi klev ut från hotellrummet på lördagsmorgonen var det riktigt kyligt. Under dagen blev det aldrig varmare än några enstaka plusgrader i vinden så tacka gudarna för vantar och handvärmare! Jag hade på mig långbyxor, regnbyxor, fleecetröja, regnjacka, mössa och vantar men frös ändå, det var inte klokt! Hade de tinte varit för att jag inte kunde svinga, hade jag tagit på mig ännu mer.

Vi är egentligen redan klara för nationals eftersom två lag från varje region går vidare. McLennan är ett utav de enda två lagen i vår region så vi mötte de andra bara för sakens skull. De hade några riktiga orginal i deras lag och jag och Layla fick äran att spela med två av de bättre. Det första jag lade märke till med den första var hennes underbara, lila ögonskugga som täckte i princip allt från ögonlocken och uppåt till hårfästet. Hennes vindjacka räckte nästan ända ner till regnbyxorna så det var alltid någon del av magen eller ryggen som var bar i den iskalla vinden. Självklart hade hon det senaste inom klubbor och skor, självklart också solglasögon på kepsen (och nej, solen var inte ens nära att vara framme på hela dagen) Kort och gott; right gear-no idea type of player.

Den andra tjejen ville inte vara sämre och även hon hade kläder som inte riktigt täckte överallt. Varje gång hon skulle kolla linjen eller böja sig ner för att pegga upp bollen visade hon mer än gärna vilka fina, illrosa trosor hon hade tagit på sig dagen till ära. Min kära mamma hade sagt rövarsnören och det är det perfekta ordet. Till på köpet var där också en silvrig/glittrig fjäril som fick känna av det kalla vädret. Hennes lösnaglar var lika fina som hennes öronhängen óch de träffade nästan hennes ögon varje gång hon svingade. Jag förstår inte hur hon inte blev irriterad på att ha dom hängande och dinglande vid kinderna hela dagen.
Jag och Layla gick och njöt i våra heltäckande regnbyxor och skrattade lite lagom åt våra medspelare. Det var inte mycket annat man kunde göra :)
Även fast vi inte visade hög nivå på vårt golfspel så vann vi ändå över dom och det var kul! Jag spelade ganska bra också så jag vann bland de individuella. Det var roligt! 
                                                        
                                                          
   

Idag har jag och Jacy äntligen varit och klippt oss! Detta var också en upplevelse och som ni kanske minns förra besöket hos den amerikanska frisören, var även detta något jag aldrig har varit med om tidigare.
Vi skrev in oss på en lista och fick vänta några minuter på vår tur. Vi satt och spanade in frisörerna och pekade genast ut vilka vi absolut inte ville ha. Det var speciellt en som stod och såg allmänt trevlig ut i helsvarta kläder och vad som såg ut att vara gårdagens smink på sig. Håret var slarvigt uppsatt med en klämma och att döma till utseendet var hon inte någon som hade någon som helst erfarenhet av mode eller skönhet. Eftersom jag alltid ska döma folk på utseendet, straffades jag givetvis med denna tjejen som min frisör. När jag kom närmare såg jag öven hennes fina sugmärke på halsen och hennes två guldtänder längs fram. Mycket porrigt och mycket kvinnligt.
Jag förklarade hur jag ville ha det och det var inga problem sa hon. In med huvudet under shamponeringen och sedan var det dags för klipnning. Det såg bra ut hela tiden och jag var väldigt noga med att hon inte fick ta för mycket på längden. Hon sa inte mer än två ord medan hon klippte men det struntade jag i. Det var ganska skönt att bara sitta där och filosofera. När hon var klar med saxen frågade hon ifall jag ville att hon skulle blåsa håret och eftersom jag satt där och liknade en dränkt råtta tog jag det som en självklarhet och svarade lite snopet ja. Hon frågade också om jag ville ha det plattat och det kan ju vara bra tänkte jag. Ju mer hon fick göra detso tykigare blev hon och mot slutet var hon nästan otrevlig mot mig. Hon förklarade hela tiden för den andra frisören bredvid henne att hon snart var klar med mig och att jag redan hade suttit 'alldeles för länge i hennes stol'. (Som om det var mitt fel att hon blev frisörch tvinga henne till att arbeta med folk?)
Sen ringde hennes mamma och förklarade att hennes barn var klara för henne att hämta. Men inte då, en kärleksfull mamma som henne vägrade hämta sina barn utanför Waco och de fick minsann vänta tills deras pappa kom dit. Att hennes mamma ens kunde få för sig något så dumt var ju helt sjukt. Vid det här laget undrade jag ens varför jag lät henne klippa mig överhuvudtaget men eftersom själva klippningen såg ganska bra ut hittills så fick det väl gå an.
När det var dags för att betala blev jag glatt överraskad när jag såg att en klippning bara kostade $ 13.95. Billigt tänkte jag och var redo med min $ 20 sedel. Men tack vare shampoo, hårtorkning och plattning blev den totala summan $ 42!! (Bara de två munitrarna med hårfönen kostade $ 7.50) Helt otroligt! Jag blev lagom uppörd och hon kunde ju lätt vinka hej-då åt hennes dricks!
Lite fattigare, lite argare men ganska mycket snyggare gick jag därifrån och var glad över att nästa frisör besök skulle bli hemma i Sverige. Tack och lov!

                                                                                     

Nu sitter jag på mitt rum och ska snart hoppa i säng tror jag. Det har varit en rolig helg med många blandade upplevelser och det tär på kroppen :) Jag hoppas att detta inlägget inte lät för negativt, det var inte meningen isåfall! Jag ville mest dela med mig av mina äventyr på denna sidan atlanten.
Imorgon är det dags för en ny vecka i skolan och efter denna är det bara en ynka vecka kvar innan finals. Det är ju helt galet vad fort det går!

Hoppas allt är bra där hemma! Njut av våra frisöreroch det härliga vädret! haha

Många kramar!


Kommentarer
Postat av: Pappa

Otroligt vad bra och kul Du skriver (och mycket),
kul att läsa som vanligt!
Grattis till din seger! Bra jobbat! I helgen har vi varit i stugan i sommar-väder och grejat + fick påhälsning av en blå Subba med driver, Kul !
Saknar dig massor kram! Far

2007-04-16 @ 16:30:57
Postat av: Granne

ser lika bra ut som vanligt! förstår inte att du kommer på så mycket att skriva om utan att det blir tråkigt!
Snart kommer du hem!
Räknar dagarna!
PUss och Kramus!

2007-04-16 @ 18:37:55
Postat av: Anonym

Du är ju för härlig, nu börjar det bli segt efter díg må du tro.Ringer dig i kväll, jobbar till halv nio. Grattis till segern förresten!! Men du vet ju vad som är viktigast för mig. Hur du sk.. o vad du drö.. Kram från Mamma

2007-04-16 @ 20:09:31
Postat av: Jossan

Du är aldrig negativ min solstråle!!
Grattis till vinsten!!
jag har nu gått promme med hanna o mamma, vitsipporna har slagit ut och det är blå himmel, så mysigt! Sitter o dricker kaffe vid köksbordet, men ska snart iväg o jobba. Snart kommer du hem!! YAAY!! Ska posta bilder med så du får se vår lya!
Ta hand om dig, jag ringer ikväll.
Saknar dig!!
KRAM
ps snygg du blev i håret pretty lady!!

2007-04-17 @ 07:06:35
Postat av: Elin

Min vän!
Du är ju snygg som vanligt i håret.
Precis som alla andra som kommenterar är jag så glad att du snart kommer hem. Det är ju hur kul som helst!! Can't believe it!
Här skiner solen fortfarande, men skulle visst bli sämre senare i veckan =( Vill ju ha ännu en fin helg ju.
Skrev ett mail till dig igår, så där har du all uppdatering.
Jag längtar efter dig vännen!

Postat av: Linda

Fint väder my ass!! Haha.. Idag snöade det tom lite... Känns lite konstigt eftersom man senast i måndags var ute o sprang i shorts. Vilken frisörupplevelse du hade... Men bra blev det! Nu är det så man börjar räkna dagarna... Vi är redan i mitten av april o snart är vi inne i maj.. Och vem kommer hem då?? Hihi.. IDA!! Ser verkligen fram emot det!! Ha det gött vännen!! PUSS

2007-04-18 @ 16:55:20
Postat av: din favvo sis

kom heeeeääääm vi börjar om igeeeen!!
vi glömmer aaallt, där ute är det såååå kallt!!

dunk dunk dunk

yeeeaa

I LOVE YOU

2007-04-19 @ 14:02:10
Postat av: Emelie

dunket fortsätter o emsve stampar takten, LOVE YOU!!!

2007-04-19 @ 14:44:46
Postat av: Hanna-Sofia

Ida!!
Nu måste du komma hem å återställa normal-nivån i familjen, de där två stollarna driver mej till vansinne... nu har de börjat prata om att göra om en viss långpromenad även i år! Men då får de hitta andra livvakter sista timmarna eller vad säger du?!?
Saknar dej gumman, puss å pitt!!!

2007-04-22 @ 15:57:05
Postat av: kina

Vi har varit med om EXAKT samma sak Ida - vad är dealen med att punga ut flera hundra spänn för lite vatten och , är det bara vi som tycker att klippning och styling går hand i hand? Tur att du blev fin i håret i alla fall =) hoppas allt är bra, när kommer du hem till Sverige och hur ser hösten ut? Mer texas-style? Kram!

2007-05-17 @ 13:13:52
URL: http://kina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback